Sminkek *-* - Pink&Blood

Pink&Blood

Ez a blog egy nagyon szókimondó pimasz és tele van friss hírekkel érdekességekkel ezotériával sztárpletykákkal és mindenmással amit mi Szamóca & Joghurt fontosnak tartunk na meg persze amiket ti tartottok fontosnak és érdekesnek ^^Jó nézgetést kívánnak a szerkesztők:Szamóca & Joghurt ^^

Chat ^^

Jackob

Óra ^^

Naptár^^

Friss topikok

Sminkek *-*

2011.03.20. 09:14

szerző: $zamóca & Yoghurt

Vad elegancia

 

 

Ha a stílusod engedi, ezt a sminket akár hétköznapokon is elkészítheted, de igazán akkor különleges, ha csak alkalmanként jelensz meg benne.

Alapozás:

Ha a bőröd hibátlan, akkor elengedhető az alapozás, de ha kisebb hibák vannak, használj korrektort! Ha nagyobbak, akkor pedig alapozót tegyél fel!

Szem:

Szemedet precízen kell kifestened, mert nagyon határozott színe van. Nem lesz nehéz elkészíteni, de odafigyelést igényel. Csillogó, krémes, lehetőleg fekete szemfestéket vigyél a felső szemhéjadra! Vigyázz, hogy ne menj ki a vonalból, mert nagyon feltűnő! Ha megvan, akkor szürke szemhéjpúderrel hosszabbítsd meg a szemedet, ahogy a képen látszik. Szempilláidat két réteg fekete szempillafestékkel színezd.

Ajkak:

Mivel a szemen van a hangsúly, rúzst nem kell használnod. Elég egy üde színű, vagy színtelen szájfény, vagy esetleg egy ajakbalzsam.

Arcpír:

Ne használj arcpirosítót! A szem annyira hangsúlyos, hogy fölösleges, sőt csúnya lenne, ha pirosító lenne az arcodon mellette.

Vegyél fel egy csini rucit, és már indulhatsz is bulizni, randizni, szórakozni, vagy akárhova!

Party smink

Legyen nyár, vagy akár tél, a bulizás nem maradhat el. Ha már megvan a legszuperebb ruhád, a legszebb cipőd, nem hiányozhat egy tökéletes party smink. Sokan nem tudják, milyen is az igazi ?bulis? smink. Van, aki túl harsány, van, aki túl egyszerű sminkkel próbálkozik. A bulizós sminknek valahol a kettő között kell lennie: nem túl kirívó, de nem is túl egyszerű.
Ha bulizni mész, a sminked mindig legyen színes vagy csillogó! A színes alatt persze a lágy színeket értem, nem a harsányakat. Fontos, hogy a sminked hasonló legyen a ruhád színéhez, stílusához, illetve az ékszereidhez! Tehát ha például fehér a ruhád és ezüst vagy bizsu ékszereket viselsz, akkor érdemes az aranybarna, rózsaszín, gyöngyház színeket vinni a sminkedbe.
 

Íme, egy nagyszerű party smink, amely mindenkinek jól áll

  • Mielőtt hozzákezdesz a sminkedhez, arctejjel tisztítsd meg az arcod!
  • Ha van elég időd a készülődéshez, vigyél fel kevés hidratálókrémet az arcodra, majd várj 5 percet, hogy jól beszívódjon!
  • Az alapozó ennél a sminknél nélkülözhetetlen. Könnyű, hidratáló alapozó vigyél fel a bőrödre, majd dolgozd el jól alaposan! Ha kivágott felsőt fogsz viselni a buliba, a nyakadat se felejtsd el lealapozni!
  • A szemhéjadra bézs vagy gyöngyházfényű szemhéjpúdert vigyél fel! Az esti fények miatt, használhatsz sötétebb színeket is!Ha viszont ez erőteljesebb színeket kedveled, alkalmazd a ?füstös? sminket: szürke szemhéjpúdert vigyél fel! Ennél viszont figyelj oda, hogy ne legyen túl erős!
  • Elő a tust! A tusvonal nagyon trendi, használd bátran!
  • Ha még jobban szeretnéd kiemelni a szemeid, az alsó szempilláid tövébe húzz fekete szemceruzával egy vonalat!
  • Extra hosszabbító és dúsító szempillaspirállal fesd át pillád!
  • Ehhez a sminkhez nélkülözhetetlen a pirosító, persze csak mértékkel! Sose használj túl sok pirosítót, mert ?bohócos? hatást érhetsz el! Keveset vigyél fel belőle az arcod almácskáira!
  • Végül a smink befejezéseképpen színtelen szájfényt vigyél fel az ajkaidra!

 

Iskolai smink

Hétköznap reggel, amikor a suliba készülünk, nem sok időnk marad az arcunk ápolására, egy szép smink elkészítésére. Pedig ha ügyesek vagyunk, pár perc alatt ?feldobhatunk? magunkra egy szuper jó sminket. Ha Te sem szeretsz korán kelni, de mégis a legjobban szeretnél kinézni a suliban és így talán meghódítani az évfolyam leghelyesebb srácát, akkor az alábbiak nagy segítséget jelenthetnek neked ezek megvalósításában.

Az iskolai sminknél a cél a természetesség, mivel sok tanárnak nem tetszik, ha valakinek például ki van festve a szeme. Biztosan te is hallottad már, ahogyan egyik osztálytársnődnek vagy éppen neked vetette a szemedre egy pedagógus, hogy: ?Tölthetnél annyi időt a tanulásra, mint amennyit sminkelgeted magad!? Akár kaptál már ilyen megjegyzéseket, akár nem, egyáltalán nem kell lemondanod a sminkről, a lényeg, hogy úgy készítsd el a sminkedet, hogy szinte láthatatlan legyen, de mégis csodásan nézz ki.

Na de hogyan is készítsek ilyen sminket? Nem is gondolnád, milyen egyszerűen. Nincs másra szükséged, mint egy kevéske könnyű alapozóra, ha karikás szemed van, egy kevés korrektorra, világos színű szemhéjpúderre, egy szempillaspirálra és egy színtelen szájfényre vagy ajakbalzsamra. Még mielőtt felviszed az alapozód, alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet! Erre a legalkalmasabb az arclemosó tej. Ma már rengeteg arclemosó termék közül válogathatsz, amely minden bőrtípusnak megfelelő. A legjobb arclemosót a L'Oreál és a Garnier termékei között találhatod meg. Az arclemosó után használhatsz arclemosó tonikot is. Ezután, ha szoktál, vigyél fel arcodra kevés hidratáló arckrémet! A hidratáló arckrém beszívódása után, következhet az arcbőröd színével megegyező árnyalatú alapozó. Az alapozót nagyon vékony, leheletnyi vékony rétegben vidd fel az arcbőrödre, ugyanis ahogyan fent olvashattad, ennél a sminknél a természetesség a lényeg és hogy szinte láthatatlan legyen! Az alapozót legkönnyebben az ujjaiddal oszlathatod el! Ha sötét, karikás a szemed, akkor az eltüntetésére a korrektor a legjobb mód. A korrektort mindig az alapozó felvitele előtt vidd fel a szemeid alá! A szemhéjpúder világos, természetes színű legyen, kerüld a túl erős, kirívó színárnyalatokat! Ebből is nagyon keveset használj! Következő lépésként volumennövelő szempillaspirállal fest át az alsó és a felső szempilláidat! Az utolsó lépés az ajkak kiemelése. Nagyon természetes hatásúak az ajakbalzsamok. Nem csak ápolják, táplálják az ajkakat, hanem természetes színűek és kellemes ízük is van. Ha viszont kicsit jobban szeretnéd kiemelni az ajkaidat, akkor szájfényt használj! Színtelen vagy világos árnyalatú szájfényt válassz!
 
Ez az egyszerű és természetes smink pár perc alatt elkészíthető és már lehet is indulni a suliba! Érezd magad szépnek és hódíts a szünetekben!

 

 

 

Ha cicás szemekre vágysz?

Ki ne vágyna óriási, nagy, ?cicás? szemekre? Sajnos nem mindenki születik szép, nagy, ?bociszemekkel?. Ez ellen viszont tehetünk. Egy jól elkészített szemsminkkel neked is lehetnek nagy szemeid! A ?cicás? szemek feltétele a nagy szemek!

A következőkre kell odafigyelned, ha nagyítani akarod a szemeidet:

  • A belső szemzugodba mindig világos színt, a szemhéjad külső részére pedig sötét színt használj!
  • Az alsó szempilláid tövébe csak félvonalat húzz szemceruzával!
  • Használj fehér színű szemceruzát! Ha az alsó szempillák tövébe, vagy a szempillák fölé (a ?nyálkás? részre) fehér színt használj, tágabb lesz a tekinteted!
  • Használj korrektort!
  • Volumennövelő szempillaspirált mindig használj!
  • A felső szemhéjon, vastagon meghúzott tusvonal szintén nagyítja a szemeidet!

Íme, egy egyszerűen és könnyen elkészíthető szemsmink, amellyel csábító, cicás szemeket varázsolhatsz magadnak

 

  1. Az első lépés mindig a tisztítás. Arclemosó tejjel és tonikkal tisztítsd meg az egész arcbőrödet!
  2. A szemeid alá és a szemhéjadra vigyél fel korrektort! A korrektor üde tekintetet varázsol!
  3. A bőrszíneddel megegyező árnyalatú alapozót vigyél fel kis mennyiségben az arcbőrödre és nyakadra!
  4. Az alapozót fixáld kevés porpúderrel!
  5. A belső szemzugodba krémszínű szemhéjpúder vigyél fel!
  6. A szemhéjad külső részére pedig lila vagy rózsaszín árnyalatú szemhéjpúder vigyél fel! A szemhéjpúderek - ha lehetséges- legyenek csillogósak, mert az is kiemeli a szemeket!
  7. A felső szemhéjadon húzz egy vastag tusvonalat, majd húzd kicsit tovább a vonalat, hogy ?cicás? legyen!
  8. Ha nehezen vagy egyáltalán nem tudsz egyenes, szép tusvonalat húzni, akkor az alsó szempillák tövét húzd ki fekete vagy barna szemceruzával! Az alsó és felső kontúrvonalak együtt kicsinyíthetik a szemeidet, ezért vagy csak a felsőt, vagy csak az alsót húzd ki! Ha viszont nem olyan kicsit a szemeid, akkor bátran kertezheted a szemeidet!
  9. Az alsó szempilláid tövét, vagy a belső részét húzd ki fehér szemceruzával! Nagyon szépen nagyítja a szemeidet és üde tekintetet kölcsönöz, még akkor is ha fáradt vagy!
  10. A szempilláidat ne felejtsd el kifesteni! Volumennövelő szempillaspirált használj!
  11. Az arcod almácskáira rózsaszín pirosítót vigyél fel leheletnyi vékony rétegben!
  12. Végül az ajkaid kiemelés következik. Kend be kevés korrektorral, majd vigyél fel színtelen, csillogós szájfényt az ajkaidra!
Smink
Elmúltál 13? Jaaa :D? Akkor gyerünk! kapj elő valami sminkes cucot és simán sminkelheted magad. ;) Pár tipp a pinktubon. :D

Az alapok:
1. Alapozó:
Akkor használj alapozót, ha az arcod nem jól barnult le, vagy pattanásos. Figyelj, hogy a bőrszínednek megfelelő legyen! Alapozóból használhatsz folyakényt, vagy port, válaszdd ki magad! Ja és figyelj arra, hogy ehyenletesen kend el az arcodon és mindenhova kenj. (Nagyon gáz, ha az alapozást elcseszed. :S /izzé mármint elrontod :D / ) Ajánlat: inkább folyékony. ;]

http://arcapolas.repeta.hu/files/image/alapozo.jpg

2. Szemhélyfesték:
Ha a szemednek erős színe van, ne használjj mellé erős színű szemhélyfestéket! Ettől teljesen halottak lennének a szemeid. Használj inkábbb halványat! Meglátod, szépen ki fogja emelni őket. De ha a szemid inkább halvány színüek, akkor inkább élénkebbre fesdd őket. Kerüldd a halványat! Logikus nem? :D Ajánlat: vegyél olyan szemhélyfestéket, amiben töb szín van, és kombináldd őket. Rainbow smink? *.*

http://www.fashiontime.hu/image_resize_cache/content_files__ec21-com---600_450.jpg

3. Szemceruza:
Ha szeretnéd kihúzni a szemed, akkor használj szemceruzát. Halványabb sminkez, feketét, vagy valami színben passzolót. Erősebb pl.: fekete sminkhez peig fehéret, vagy itt is valami színben paszolót. Ajánlat: fekete, vagy füstös sminkez halványrózsaszín vagy pink szemceru. Nagyn jól néz ki. *.*

http://www.flormar.hu/files/termekek/szem/classic/glitteres-szemceruza.jpg

4. Rúzs:
Ha a szemeidnek erős sminked készítettél, a szádat valami halványabb színnel sminkeldd ki. Viszont, ha a szádra szeretnéd tenni a hangsúlty, elő a tűzpiros, vagy más élénk színű rúzzsal! Csak vigyázz, ilyenkor a szemeiid maradhatnak halványak. Ha gondolod, rajzoldd meg a szád körvonalát. Ilyen szájkontúrceruzával vagy mi a rákkal Tudod hogy mire gondolok, ugye? xD Ajánlat: metálkék rúzs. *.* Ááá. O__o Tökjól néz ki. ;]

http://interno.hu/images/stories/ruzs1.jpg

5. Szempillaspirál:
Ha a szempilláid nem elég dúsak, vagy hosszúak serinte, használj szempillaspirált! Vigyázz, hogy ne kenj rá túl sokat, mert akkor összeragadnak a szemei, és az összhatás is nagyon csúnya lesz. Ja és amúgy van olyan is, hogy műszempilla. Hát nem is tudom. oO Ajánlat: Sötétlila szempillaspirál. ^^

 

6. Arcpír:
Ha szeretnéd kiemelné az arcodat, használjj arcpirosítót. De vigyázz, ne válassz túl ötéttet. Itt a halványrószaszín, vagy halványpiros sokkal szebb! Ajánlat: valamilyen halvány színű alapozóhoz pirosas arcpír.-.*

http://bioillatszer.hu/shop_ordered/2110/shop_pic/unas_637966.jpg

7. Szájfény:

Jaháát öö a szájfény. Kicsit visszafogottabb mint a rúzs. Nem a színe a lényehg, hanem inkább az, ogy fénylik. ;D Ajánlat: vegyél oylat, ami egyben szájápoló is.

http://avonka.freeblog.hu/files/színmegújító szájfény.jpg

Mi jó a sminkelésben?
Kiemelhete az arcod előnyeit, eltüntedheted a hátrányait. Megmost tökjónagydivat meg minden. :D

Mi rossz a sminkelésben?
Figyelj hogy mosdd le éjszakára, hisz így tönkretehetei a bőrödet. És ne sminkeldd magad mindennap, hisz ne feled, a természetes szépség sokkal szebb, mint a mesterséges!

Suliba:
Visszafogodtabb sminke készíts. Kicsi halvány szemhélypúder ( barna, vagy zöld vagy valami más pasztelszín.) , egy kis arcpír, vagy egy kis szájfáény.

Buliba:
Gyerünk! Elő a sínekkel! Válassz színesebb szemhélyfestéket, lénkebb rúzst és egy szempillaspirált. Figyelj, a sminked harmonizáljon a ruhád színével! Tökjó ez a lenti smink! ^^ :

Sminkmárkák:
Maybelle, maxfactor, mac, astor Tudsz még valai mást? Küggyed. :D

 

Reméljük tudtunk segíteni, sminktéren is... :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkandblood.blog.hu/api/trackback/id/tr12755040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása